• Vóór 16 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • 3,95 euro verzendkosten
  • Gratis retourneren
  • Advies? 003113 46 87 821
trustpilot

jurken brede schouders

Jurken voor brede schouders

Vrouwen met brede schouders ogen stoerder en vaak wat minder vrouwelijk. In veel gevallen is het uiterlijk van een meisje met brede schouders sportief en die schouders worden in de volksmond ook wel zwemschouders genoemd. Nogal een onflatteuze en onvriendelijke verwoording, als je het ons vraagt! Ben je sportief, dan is dit juist te roemen! Ook al zou je zelf dus misschien wat minder breed willen zijn. Aan je lichaamsbouw kan je niet veel veranderen, maar je kan wel een paar trucjes toepassen om de natuur een beetje te helpen en subtiel te misleiden. In dit artikel geven we je graag tips mee voor het dragen van jurkjes als je brede schouders hebt. 

De v-hals

Om de schouders optisch minder breed te doen lijken, is de V-hals de beste oplossing. Als je de keuze hebt, geef dan je voorkeur aan de V-hals die diep en smal is. Omdat die hals diep is, trekt dit onmiddellijk alle aandacht weg van je schouders en dit doet de schouders smaller lijken. 

Tips om je schouders smaller te laten lijken 
• Knoop je haar nooit in een paardenstaart als je brede schouders hebt. Laat het haar los en laat het haar iets naar voren vallen. Dit helpt om de breedte te verbloemen op je schouders.

• Ga voor A-lijnen. A-lijn jurkjes voor brede schouders zijn heel geschikt voor het verstoppen van schouders. Een A-lijn loopt wijd uit en het geheel zal smaller lijken op je schouders. 

• Draag een sjaaltje in de lengte, hierdoor komt het accent op een verticale lijn te liggen en valt de bredere horizontale lijn bij je schouders en hals stukken minder op.

• Voor jasjes kun je in elk geval rechte jassen kiezen. Rechte jassen kun je het best laten vallen op de middenheup of eventueel lager. 

 

jurken brede schouders

Draag geen zware stoffen  

Omdat vrouwen met brede schouders al breder lijken bij de hals,  doe je er goed aan om geen mouwen te dragen die strak aansluiten op de schouders. Op deze manier ga je een breder effect creëren en het is juist de bedoeling om je smaller te doen lijken aan de schouders. Hetzelfde geldt voor dikkere stoffen. Hierdoor krijg je zeker geen beeld dat je schouders smaller lijken, maar juist breder. Kies bij voorkeur voor dunne, soepele stoffen die op je lichaam glijden. Als je een soepel shirtje of jurkje draagt op je schouders dan zal niemand door hebben dat je brede schouders hebt.  

jurken brede schouders

Speel met kleuren 

Er is een handig trucje om je brede schouders minder te laten opvallen en dat is dat je de aandacht naar andere lichaamsdelen doet afleiden. Bijvoorbeeld je hebt brede schouders, maar van die mooie, slanke benen. Dan spreekt het vanzelf dat je jurken voor brede schouders draagt die net tot op de benen vallen. Mannen zijn geneigd om naar mooi benen te kijken en dan kijken ze niet rechtsreeks meer naar de schouders. Je kunt dit doen door opvallende kleuren te gebruiken bij voorkeur lichte kleuren of juist heel felle kleuren onder de taille en het omgekeerde, dus donkere kleuren boven de taille.  

Accessoires

Alle mooie vrouwen dragen mooie accessoires. Denk maar aan een lange ketting of een sjaaltje. Draag deze in een verticale lengte, zodat hierop het accent komt te liggen en de horizontale lijn van je schouders mooi wordt gecamoufleerd. Ben je gezegend met een smalle taille? Leg dan daar het accent op met een mooie riem en niemand zal je schouders nog zien. 


jurken brede schouders