• Vóór 16 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • 3,95 euro verzendkosten
  • Gratis retourneren
  • Advies? 003113 46 87 821
trustpilot

Gala jurken - online je galajurk kopen

galajurken

Galajurken zijn bedoeld voor een bijzondere gelegenheid. Het is vaak moeilijk om een goede feestelijke outfit of galajurken te bedenken als je bent uitgenodigd voor een feest. Trek je een echte lange galajurk aan of kies je eerder voor een cocktailjurkje?

Wanneer draag je galajurken?
Sommige mensen vinden een galajurk een feestelijke jurk. Anderen vinden alleen lange jurken galajurken. Een ander woord voor galajurken is avondjurken. Eigenlijk vallen alle jurken met een feestelijke look onder de term galajurk. Om de feestelijke jurken en galajurken te bekijken, klik je hier.

Dresscodes: mogen galajurken?
Tegenwoordig bevatten veel uitnodigingen voor een feest ook een dresscode of kledingvoorschrift. Draag je op zo'n moment galajurken? De belangrijkste dresscodes zijn:

Rokkostuum of white tie
Dit is verreweg de meest chique dresscode waarbij je met galajurken echt over de top mag gaan. Galajurken zijn lang, het decolletee mag diep zijn en als je wilt mag je lange handschoenen bij de galajurk dragen. Eenvoud staat centraal bij echte lange galajurken. Het zijn vaak subtiele details, zoals een bijzondere stof, een ingeweven print, een mooie draperie die zorgt voor een feestelijk en exclusief effect van de galajurk. Lange maxidresses vind je hier.

galajurken


Smoking of White tie
Galajurken horen bij white tie, ze mogen lang of kort zijn. Je mag dus een soort galajurk kiezen waar jij je helemaal happy in voelt. Galajurken mogen sexy en vrouwelijk zijn, maar de nadruk ligt niet op het decolletee. Galajurken tijdens white tie mogen best wat uitgesproken zijn bijvoorbeeld door bijzonder materiaalgebruik of apart ontwerp.

galajurkAvondkleding
Als je dit op een uitnodiging leest, dan vinden gastheer en gastvrouw het fijn als je feestelijk gekleed komt.  Alles mag: lange galajurken, korte jurken, lange jurken, zachte kleuren of juist een jurk met uitbundige print. Ook mag je high end designer kleding dragen. Jouw eigen voorkeur bepaalt de stijl van je galajurk.

Cocktail
Kies je eigen smaak als de dresscode cocktail is. Draag een galajurk of cocktailjurk die lekker vrouwelijk is. Cocktailjurken mogen best wel pittig zijn, bijvoorbeeld strapless of lekker kort. Door je jurkje te combineren met een opvallende ketting of sprekende hoge hakken, sla je de spijker op z'n kop en creeer je je eigen feestelijke outfit. Klik hier om de korte jurken van DressesOnly.nl te bekijken. Klik hier voor alle zwarte galajurken.

galajurken


Tenue de ville
Ben je gedurende de dag uitgenodigd, dan zul je vaak het kledingvoorschrift Tenue de Ville op de uitnodiging zien staan. Dat betekent dat je klaar bent om de dag feestelijk en formeel door te brengen. Vrouwen dragen nu eens geen galajurken. Kies eerder voor een basis jurk in mooi materiaal (bijvoorbeeld zijden of satijn) of een mantelpak. Let op dat je onder de jurk panty's draagt en dat ook een hoed is toegestaan. Later op de dag zal de dresscode vermoedelijk wijzigen en kan je toch nog galajurken dragen. Klik hier om alle jurken van Dresses Only te bekijken.