• Vóór 16 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • 3,95 euro verzendkosten
  • Gratis retourneren
  • Advies? 003113 46 87 821
trustpilot

Galajurkjes online kopen

galajurkjes

Galajurkjes zijn bijzonder, vrouwelijk en sexy. En je draagt ze op uitzonderlijke gelegenheden zoals een gala op je werk, school of universiteit. Logisch dat je op dat moment een aparte, trendy look wilt hebben. Dresses Only stelt alles in het werk om het hele jaar door een smaakvolle en betaalbare collectie met galajurkjes samen te stellen. Jij bent verzekerd van een uniek jurkje voor je gala! Bekijk hieronder de collectie met galajurkjes of shop een partydress van je favoriete merk of stijl door de menubalk bovenin te gebruiken. Voor alle galajurkjes in onze winkel geldt dat ze direct voorradig zijn en dus na bestelling meteen worden verzonden. Ruilen en retourneren is gratis, je loopt dus geen enkel risico. Heel veel shopplezier en vooral heel veel fun op je gala gewenst!

Etiquette bij galajurkjes
Je zoekt een galajurkje, maar misschien ben je ook benieuwd naar de etiquette op het gebied van gala. Afhankelijk van het soort gala dat je gaat bezoeken, kunnen er meerdere regels gelden. De belangrijkste is dat bij een officieel gala white tie (oftewel rokkostuum) gedragen wordt. Is dit het geval? Dan behoort een galajurk lang te zijn en is klassieke eenvoud de sleutel tot succes. Echter, bij heel veel gala's is tegenwoordig ook een cocktailjurkje toegestaan. Gala staat dan eigenlijk synoniem voor feestelijk. Zeker wanneer het gaat om gala's voor school of studentenverenigingen, kiezen de vrouwen vaker voor korte galajurkjes. Twijfel je? Raadpleeg dan iemand van de organisatie. Zo weet je zeker dat je met je galajurkje geen flater zult slaan. 

Leuke weetjes over gala's 
Goed, je weet nu hoe het zit met je galajurkje. Maar het gaat niet alleen maar om the perfect dress! Er zijn nog aardig wat andere regels tijdens een galafeest. Wist je bijvoorbeeld dat de heer de dame moet voorzien van een corsage die ze kan dragen? Deze mag op haar jurk, maar ook als armband gedragen worden. Draag je bij je feestelijke jurk handschoenen, dan mag je die eigenlijk de hele avond niet afdoen. Officieel zelfs niet eens tijdens het diner. Een horloge is een absolute no-go op een gala. Logisch eigenlijk, want wat doet de tijd ertoe? Dit verbod geldt overigens ook voor de mannen! Hoewel normaal gezegd geldt: dames gaan voor, is dit niet zo tijdens een gala. Mannen lopen als eerste de trap op, want dat voorkomt onuitgenodigde blikken op het achterwerk van de dame. Maar ja, wat maakt dat eigenlijk uit? In jouw galajurkje zie je er flawless uit! Is het gala voorbij? Dan is het de heer die moet zorgen voor passend vervoer, zodat jij en je galajurk weer net zo veilig thuiskomen als je bent gekomen! 

Galajurkjes en shapewear 
Feit is dat veel galajurkjes nogal wat skin laten zien. En dus is het wel eens ongemakkelijk in combinatie met je ondergoed. Gelukkig heeft Dresses Only een zeer breed aanbod in handige fashionfoefjes en shapewear. Elke gala outfit ziet er zo uit om door een ringetje te halen. Denk aan corrigerende onderjurkjes, maar ook een onzichtbare string of tape om je jurkje mee vast te maken. Geen zorgen dit gala, alles zit en blijft op zijn plek! 

galajurkje