• Vóór 16 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • 3,95 euro verzendkosten
  • Gratis retourneren
  • Advies? 003113 46 87 821
trustpilot

Jurken voor solliciteren

 

Jurken voor solliciteren

Nadat je hebt zitten zwoegen op een geschikte sollicitatiebrief ben je uitgekozen: je mag op sollicitatiegesprek! Te cool! Maar nadat de eerste rush verdwenen is, komen de issues: welke vragen zullen ze stellen, wat moet ik vertellen over mijn cv en: wat trek ik aan? Je wilt immers een verpletterende indruk maken, maar er ook gepast en niet te uitbundig of uitgesproken uitzien. Een jurkje is de perfecte oplossing als je gaat solliciteren. Je ziet er vrouwelijk en verzorgd uit en bovendien professioneel en volwassen. Oke, jurk om te solliciteren it is? Dan nog heb je natuurlijk nog een keuze die gigantisch is. Maar wees gerust, wij van Dresses Only helpen je bij het maken van de perfecte keuze. Zo vergroten we samen de kans om die droomjob in te lijven.   

Jurkjes om te solliciteren: wel doen  

Misschien ben je bang om overdressed op een sollicitatie te komen. Ons eerste advies: niet nodig! Natuurlijk kom je niet met glitters en pailletten voor de dag, maar je hoeft niet bang te zijn dat je te formeel gekleed bent. Je potentiele werkgever zal eerder onder de indruk zijn als hij of zij ziet dat je je best hebt gedaan, dan dat het gewaardeerd wordt dat je precies zo casual komt als de dresscode die er heerst. Je wilt die baan graag en dus moet je dat gewoon uitstralen. Wat is dan een perfect voor een jurkje? Denk aan eenvoudige en ingetogen kleuren zoals grijs, zwart of donkerblauw. Accenten mogen natuurlijk altijd, net zoals subtiele dessins. Kwaliteit is ook een issue. Je wilt geen jurkje dragen waarvan je weet dat het snel frommelt of waarvan het allermooiste al af is. Kies je voor materialen als een rijker jerseykwaliteit of zijde, dan zit je altijd goed. 

Jurken om te solliciteren: niet doen 

Een sollicitatiegesprek is geen show. Je wilt daar ook iets van jezelf laten zien en dat mag gewoon! Ook in je kleding. Maar ben altijd voorzichtig en ga daarin niet te ver. Kies dus niet je favoriete jurkje omdat je je daar zo goed in voelt als het ontzettend expressief is. Vermijd als je gaat solliciteren ook jurken die te kort zijn of onderdelen hebben die doorschijnen. Te strak is natuurlijk helemaal uit den boze. Onder je jurk die je draagt naar een sollicitatiegesprek draag je bij voorkeur ook een panty. Is het buiten 35 graden en heb je al een mooie teint, dan mag je daar eventueel van afwijken, maar liever niet. Hoe fashionable het ook kan zijn, bij je jurk draag je geen gympen of slippertjes. Pumps of enkellaarsjes zijn veel beter en staan verzorgd en vrouwelijk. Wat betreft sieraden bij je jurk is het ook belangrijk om het subtiel te houden. Kies bijvoorbeeld alleen voor oorbellen of alleen voor een ketting, niet allebei. Het wordt al snel too much en je wilt natuurlijk niet dat er ook maar iets afleidt van jouw geschiktheid voor deze ideale job. Verder vooral niet doen: veel make-up, veel parfum! 

Jurken om te solliciteren: mooie merken 

Als je een jurkje zoekt voor een sollicitatiegesprek dan kunnen we je een aantal mooie merken aanbevelen. Met name Vanilia is bij uitstek geschikt voor een zakelijke look waarmee je professioneel voor de dag komt en zeker indruk zult maken tijdens een sollicitatie. En mag het net een beetje meer casual? Dan is SRNDPTY zeker een goed alternatief. Tot slot van ons nog een paar goede sollicitatietips: 

  • - Bereid jezelf goed voor. Kijk op de website van het bedrijf en lees wat over hun filosofie, historie en de producten of diensten die ze aanbieden. En bedenk of je daar wellicht een vraag over hebt. 
  • - Controleer je brief en CV nog een keer en neem deze mee. Bedenk welke ervaringen die je hebt perfect aansluiten bij wat je potentieel nieuwe werkgever zoekt. 
  • - Zorg dat je op tijd bent en onderzoek dus goed hoe je moet rijden of waar de trein of bus stopt. Kom je te laat, dan sla je echt een flater en is het niet overdreven om te zeggen dat je kansen vaak al verkeken zijn. 
  • - Maak een noodpakketje. Een reservepanty, deodorant, een kam of borstel
Onwijs veel succes met het vinden van de ideale jurk om te solliciteren en vooral met het solliciteren zelf natuurlijk!