• Vóór 16 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • 3,95 euro verzendkosten
  • Gratis retourneren
  • Advies? 003113 46 87 821
trustpilot

Kleuranalyse: ben jij een lentetype?

 

kleuranalyse lentetype

 kleuranalyse lente

Kenmerken van het lentetype
Lentetypes zijn te herkennen aan hun goudkleurige (maar nooit platineblonde) tot licht rossige haarkleur in combinatie met hun (grijs)blauwe, lichtbruine of groene ogen. Ze hebben een lichte, ivoorkleurige huid met een warme (gouden) ondertoon, vaak in combinatie met sproetjes. Er is niet veel contrast tussen hun haar- en huidkleur. De huid van lentetypes bruint lastig in de zon. Lentetypes zijn vaak levendige, nieuwsgierige types die volop in het leven staan. 

Goede kleuren voor het lentetype 
Voor het lentetype geldt dat lichte pasteltinten je mooi staan, maar ook goudbruin, mosgroen, inktblauw, grasgroen, koraalrood en alle zandkleuren zijn goede keuzes. Wil je opvallen? Ga dan voor oranjerood, geel, appelgroen of helder turquoise. In je oogmake-up kan je eveneens gaan voor turquoise, chocoladebruin, parelgrijs, lila en pistache. De perfecte lippenstift zal een zalmroze, koraalkleurige, tomatenrode, flamingoroze of karamelkleurige lippenstift zijn. Goud is een perfecte kleur voor je sieraden. 

Te vermijden kleuren voor het lentetype
Zwart en donkere, gedempte kleuren kun je beter vermijden. Dat geldt ook voor wit en voor zachte kleuren met een te blauwe ondertoon. 

lentetype kleuren