• Vóór 16 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • 3,95 euro verzendkosten
  • Gratis retourneren
  • Advies? 003113 46 87 821
trustpilot

Peplum jurken en fashion

Jarenlang waren ze afwezig in het modebeeld: peplum jurken. Maar hun comeback is groots! Dat is niet vreemd, want peplumjurkjes zijn stijlvol en vrouwelijk en benadrukken bovendien de sterke kanten van je lichaam. In de taille, net boven de heup bevinden zich uitwaaierende schootjes, eigenlijk een soort strookjes. Soms gaan ze over de gehele breedte van de taille, in andere gevallen enkel in de zij.


peplum

peplum 

Oorsprong van Peplum 
Het peplumsilhouet heeft zijn roots in Griekenland, officieel is de term voor dit soort jurkjes afkomstig van het woord peplos. Een peplos was een loszittende jurk met een extra stuk stof in de taille. De Grieken hadden het goed gezien, want met een peplumsilhouet creeer je een prachtige taille.

 

peplum jurken


Peplum in tal van stijlen 

Peplumjurkjes zijn er in heel veel soorten. De combinatie met zachte kleuren ligt voor de hand, aangezien de peplumdress een romantisch karakter heeft. Echter, een zwarte peplumjurk gemaakt van een katoenachtige stof is weer lekker edgy en kleuren zoals bruin of armygreen in combinatie met hoge stdded heels maken peplum superruig. Hoe je een peplumjurkje draagt, hangt dus af van je eigen kledingstijl. Experimenteer met sieraden, je kapsel en bijvoorbeeld vestjes of jasjes. Met je eigen peplum jurkjesstijl maak je deze trend persoonlijk en helemaal op jouw smaak afgestemd.